Foto: Leif Blom/TT

Kommunen vill betala 600.000 kr för utredning av busslinje

1:20 min

Göteborgs stad vill betala 600 000 kronor för att busslinje 89 i Högsbo-Sisjön ska prövas ytterligare. Detta trots att det inte ligger på kommunen att stå för dessa pengar.

– Eftersom man då sade att man hade en prognos för att man skulle klara detta inom rimlig tid så ansåg vi att det inte är meningen att kommunen ska gå in och rädda upp de här projektsituationerna, säger Theo Papanioannou(VV). Göteborgs stad ska inte stå för den kostnaden.

Vem borde stå för den kostnaden?

– Det borde ju Västtrafik göra, som ju också har ökat kostnaderna under den här tiden.

När busslinje 89 åker förbi Radiomotet går endast ett par passagerare av, samtidigt som västtrafik under provperioden måste övertygas att behovet är stort. Linjen startades i höstas som ett samarbete mellan trafikkontoret och företagarföreningen i Högsbo-Sisjön.

Provperioden finansieras av privata företag i området, men enligt trafikkontoret har denna period inte varit tillräcklig och nu vill trafiknämnden alltså att kommunen går in med 600 000 kronor för att finansiera en förlängd provperiod. Vilket inte är konstigt, enligt moderaternas Martin Wannholt.

– Här handlar det om att västtrafik är pressade med sin ekonomi och vi ser behov av att människor kommer till jobbet här i Göteborg. Då har vi den här möjligheten och då tar vi den. Visst, kommunala skattepengar ska egentligen inte gå till det här, det skulle Västtrafik ta själva, men nu gör de inte det. Vi sätter arbetslinjen framför detta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista