Foto: Simon Paulin / SvD / TT

Stoj och lek får man tåla i Göteborgs hyreshus

Bor du i hyreshus får du vara beredd på att stå ut med grannarnas barn som leker och stojar, även om leken får din takkrona att skallra. Det har Hyresnämnden i Göteborg slagit fast.

Ärendet gällde en barnfamilj som hade sökt hos hyresvärden om en förlängning av ett andrahandskontrakt på den gamla lägenheten i sekelskfitetshuset i göteborg.

Men värden sa stopp med argumentet att det varit grannar som klagat på barnens högljudda lekar. Skriver tidningen Hem och Hyra.

Då kopplade hyresgästen in Hyresnämnden som helt sonika själva ville ta sig en titt på det hela. Man bad barnen leka i lägenheten med leksaksbilar, springa runt och hoppa och studsa med mjuka bollar samt hälla ut legobitar på golven samtidigt som Hyresnämden befann sig i lägenheten under och lyssnade.

Nämnden konstaterade att barnens lek hördes tydligt och noterade även att takkronans prismor klirrade i lägenheten under när barnen lekte under normala förhållanden.

Men detta anses ändå vara en typ av störning som måste accepteras när man bor i ett flerfamiljshus och då särskilt när huset är från sekelskiftet anser alltså Hyresnämnden i sitt beslut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista