Foto: Erik Abel/Scanpix

Håkan Mild lämnar IFK Göteborg

Håkan Mild slutar som sportchef i IFK Göteborg. Den förre landslagsspelaren lämnar uppdraget redan till våren.

Håkan Mild, 42, lämnar sitt uppdrag som sportchef i fotbollsallsvenska IFK Göteborg, uppgav gp.se på söndagskvällen.

Den förre landslagspelaren ska satsa på en karriär utanför fotbollen och börja studera på Institutet för högre marknadsföring (IHM) efter åtta år på posten.

– Han börjar studera på IHM och det går inte att kombinera heltidsstudier med att jobba som sportchef hos oss, säger styrelseledamoten Tore B Carlsson till gt.se.

Håkan Mild hade ett spelarkontrakt över säsongen 2006 i klubben. När klubbdirektören Mats Persson blev långtidssjukskriven i november 2005 klev han in som sportchef med omedelbar verkan.

Carlsson vet inte exakt när Håkan Mild lämnar sitt uppdrag.

– Det blir nu i vår någon gång. Förmodligen kommer Mild att begära tjänstledigt när studierna kommer i gång.

– Det har varit tal om det här ett tag. Håkan gick direkt från att spela till att vara sportchef och har funderat på att läsa på IHM. Nu ska han börja, säger Tore B Carlsson.

Klubbdirektören Martin Kurzwelly var ny i klubben förra året, så enligt Carlsson kunde tajmningen vara bättre. Ännu finns ingen ersättare för Mild klar.

– Nej, det kommer vi att söka successivt, säger Carlsson till gt.se.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista