Beskedet var väntat - nu tar Håkan Hellström steget till Göteborgs största arena. Foto: Britta Svanholm Maniette / SR

Håkan Hellström på Ullevi - biljettsläpp på fredag

"Vet inte när jag spelar igen efter detta"
2:28 min

Uppgifterna hade tidigare läckt ut, men idag blev det klart att Håkan Hellström spelar på Ullevi i sommar. Den 7 juni närmare bestämt.

Det har tidigare spekulerats i att konserten skulle flyttas från Slottsskogsvallen till Ullevi på grund av det stora intresset - och så blev det också.

– Jag räknar ner till sjunde juni. Det kommer att bli en jättefin sommarkväll. Det blir nog startskottet för sommaren. Ja, det ska bli jättekul det här, säger en synnerligen nöjd Håkan Hellström, som mötte den samlade presskåren tidigare idag.

Nej, ingen sorg råder utan det är en avslappnad och glad Håkan Hellström som tar emot i ett av Ullevis inre rum och någon nervositet inför konserten i juni finns inte i dagsläget säger han, bara positiv nervositet i så fall. Och han tycker det största skillnaden mellan Slottskogsvallen och Ullevi är läktarna.

– I och med de här läktarna så är det faktiskt så att det blir en mer nära känsla, att man ser hela publiken då.

Tror du att det kommer att vara någon skillnad då nu när det är den här spelningen?

– Ja, det tror jag absolut och det märker man redan nu. Jag vet ju inte när jag spelar igen, om det blir 2015, det är ju inte alls säkert. Det vet jag inte. Så det blir något sorts avslut på det här året kan man säga.

Vad skulle du säga till Håkan Hellström anno 2000 om han hade vetat att Ullevi väntar om 14 år?

– Oooh, spänn fast säkerhetsbältet!

Biljetterna till konserten som blir Håkan Hellströms enda i år släpps den 21 februari. Redan köpta biljetter till Slottsskogsvallen gäller även på Ullevi. Vill man få en sittplats i arenan får man dock byta in sin biljett - det går att göra mellan den 18 och den 20 februari.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".