Chansen att kanske hitta sitt framtida jobb på Arbetsförmedlingens mässa var lockande för många. Foto: Lasse Nilsson / SR

1800 jobb på mässa lockade många

1:18 min

1800 jobb fanns att titta närmare på när Arbetsförmedlingen idag ordnade jobbmässa i Göteborg. Den blev välbesökt - 1200 personer tog sig till Svenska mässan.

Det kom många till Svenska Mässan i eftermiddag för att få en chans att träffa arbetsgivare och utställare som hade 1800 jobb med sig.

En av alla var Alexandra Danielsson som letar jobb:

– Lute restaurang, café. Men det verkar mest vara restaurangjobb här. Jag har varit helt utan jobb i ett år kanske, det är ganska jobbigt, säger hon.

Vad tror du om mässan?

– Jag hoppas på det bästa, säger Alexandra Danielsson.

Alldeles bredvid stod Alexander Axelsson som raggade folk till en ny restaurangkedja och hade en massa jobb med sig.

– Just nu söker vi 30 men i september när vi öppnar kommer vi behöva 80 stycken.

Och han är inte ensam som letar arbetskraft berättar Christel Ingemansson från Arbetsförmedlingen:

– Det finns totalt 1800 anmälda jobb här och vi har redan över 1200 besökare i lokalen. Helt otroligt, säger hon.

Så finns det ju 25 100 öppet arbetslösa eller i program bara i Göteborg. Åsa Lindkvist som letar jobb inom personal eller ekonomi hade redan fått lite napp:

– Jag har fått två bra kontakter på bemanningsföretag, det känns jättebra. Vi får väl hoppas att det leder till något, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista