Några av de skallar som polisen hittade när 37-åringens lägenhet genomsöktes. Foto: Polisen, förundersökningsmaterial

Skelettkvinnan säljer delar på nätet

Den så kallade skelettkvinnan i Göteborg slår mynt av mediebevakningen kring det uppmärksammade målet och säljer nu ett antal ben som "visats på bästa sändningstid" och som är "mediekända". 

Den 38-åriga kvinnan friades i hovrätten för västra Sverige från brott mot griftefrid och på sin hemsida bjuder hon nu ut delar till försäljning under rubriken "Revben till salu - Skynda att fynda!"

Polisen hittade sju kranier och flera hundra skelettdelar i samband med att kvinnan gripits för en skottlossning i anslutning till hennes lägenhet för ett och ett halv åt sedan. Man fann även elpistoler och tårgas i bostaden.

Kvinnan, som sedermera fick tillbaka skelettdelarna, dömdes till skyddstillsyn för vapenbrott.  Hovrätten kom fram till att skelettdelar som sålts i flera led inte kan ses som aktuella för begravning och därför inte omfattas av lagen om griftefrid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista