Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Nya skottlossningar i Göteborg

Polisen: "Vi hittar inget blod"
1:55 min

Vittnen uppger för polisen att en person har blivit beskjuten i samband med en skottlossning i norra Biskopsgården i Göteborg.

Flera maskerade män har setts på olika platser i området, men polisen säger att allt tyder på att det finns en gärningsman och en målsägande.

Gärningsmannen uppges vara mellan 15 och 16 år och färdas på cykel. Tomhylsor har hittats, med ingen skadad person och inget blod.

Polisen säger att det i nuläget inte finns en klockren bild av händelseförloppet, men att de söker i området med hundar. Enligt vittnen har skottlossning ägt rum både vid Friskväderstorget och Sjumilaskolan.

– Vi har ingen klockren bild av händelseförloppet och det kommer troligtvis ta lång tid innan vi har en samlad bild av vad som har hänt. Det är sällan det är så här rörigt, säger Göteborgspolisens presstalesman Björ Blixter.  

Brottsrubriceringen är försök till mord.

En spårvagn har också beskjutits i samband med skottlossningen. Polisen bekräftar kulhål i vagnen. Den är körd till vagnhallen där den kommer att undersökas av polisens tekniker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".