Polisen på plats i Biskopsgården efter gårdagens skottlossning. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

Inget nytt om skottlossningarna i Biskopsgården

1:20 min

Polisen har ännu inte kunnat gripa den maskerade person som i går eftermiddag sköt flera skott vid Önskevädersgatan i Biskopsgården. Ingen skadad från skottlossningen har heller påträffats.

Igår kväll var uppgifterna om vad som egentlige hänt många och förvirrande, men enligt polisens presstalesperson Ulla Brehm har deras bild nu klarnat:

– Vi har inte gripit någon för brottet, men nu har vi en ganska klar bild av vad som skett. Att en maskerad person har sett och att flera skott har avlossats. Nu ska vi jobba med traditionellt och systematiskt polisarbete

Kan det här vara gängrelaterat?

– Det ligger nära till hands att misstänka att det är så.

– Många är angelägna om att det här ska upphöra. Vi fick under kvällen också samtal om nya skottlossningar, bland annat i Länsmansgården. Men när vi har gjort undersökningar så tyder mycket på  att det är fyrverkeripjäser.

Under kvällen blev också en spårvagn beskjuten under färd. Skotthål har upptäckts på vagnen och kulan har hittats inne i vagnen.

Hur allvarligt bedömer ni att situationen var?

– Det är jätteallvarligt att det skjuts i bostadsområden, mot fordon och där människor rör sig, säger Ulla Brehm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista