Foto: Jessica Gow / TT

Seger för hyresgästerna - gratis digital tv

"Fantastisk uppgörelse för hyresgästerna"
0:47 min

Hyresgästföreningen och de fyra allmännyttiga bostadsbolagen i Göteborg har kommit överens. Det kommer även i fortsättningen att finnas kostnadsfria kanaler för hyresgästerna.

Samtidigt kommer nedsläckningen av kabel-TV-nätet att skjutas upp. Den startar den 1 augusti 2014 istället för som tidigare planerat den 24 februari.

Alla hyresgäster ska även efter nedsläckandet kunna se på ett baspaket med minst tio TV-kanaler utan kostnad. De som väljer att köpa detta baspaket kan ansöka om att få detta subventionerat från bostadsbolaget.

– Det är oerhört glädjande att vi efter flera månaders förhandlingar nu kunnat enas om en uppgörelse som vi bedömer är väldigt bra för hyresgästerna, säger Pedram Kouchakpour, förhandlingschef hos Hyresgästföreningen i västra Sverige i ett pressmeddelande.

Uppgörelsen berör alla hyresgäster hos Poseidon, Bostadsbolaget, Familjebostäder och Gårdstensbostäder i Göteborg - totalt drygt 70 000 hushåll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".