Karl Jartun på presskonferensen på Kamratgården idag. Foto: Max Sommerstein / SR

Karl Jartun föreslås bli ny ordförande i Blåvitt

"Kommer att krävas en starkare ekonomi"
1:00 min

Nyss presenterade IFK Göteborgs valberedning sitt förslag till ny ordförande för klubben. Det blir Karl Jartun, VD för däckföretaget Continental.

Nomineringen presenterades på en presskonferens under eftermiddag där Karl Jartun berättade att han stödjer IFK Göteborgs vision om klubbens framtid med allt vad det innebär.

– Klubbens vision är att man ska vara ett ledande i Allsvenskan kontinuerligt, ett topplag kontinuerligt, att finnas med på UEFA-sammanhang. Den tycker jag är jättespännande och det krävs en starkare ekonomi för att nå det målet, säger han.

Karl Jartun säger själv att han har varit en sportnörd sen han var liten och växte upp i Mölndal och hoppas att han med sin erfarenhet som företagsledare ska kunna bidra i Blåvitt.

Det var under stor uppmärksamhet som IFK Göteborgs förre ordförande Bertil Rignäs lämnade sin post i november förra året efter den så kallade kvittoskandalen som SVT:s Uppdrag Granskning avslöjade. Men dessa omständigheter är inget som Karl Jartun känner påverkar honom.

– Nej, i så fall hade jag inte tackat ja till förslaget.

Som ledamöter i styrelsen nomineras Kristina Cohn Linde som bland annat har en bakgrund som spelare i Qviding och Olof Myhrman som är advokat.

IFK Göteborgs årsmöte äger rum den 6 mars.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".