Häckens sista match på Rambergsvallen. Foto: Peter Stenberg/P4 Sveriges Radio Göteborg

Ska Rambergsvallen få mer kommunala pengar?

Moderaterna och Folkpartiet i Göteborg vill inte att kommunen ska lägga ytterligare 27 miljoner kronor på nya Rambergsvallen, utöver de 130 miljoner som redan avsatts. BK Häcken har redan sagt ja till att gå in med 24 extra miljoner.

Hampus Magnusson (m) och Anna Johansson (s) debatterar detta i studion nu. Men vad tycker du?

Partierna vill nu titta på om arenan går att bygga billigare eller om andra finansiärer kan gå in. De säger att investeringar i förskolor, skolor och äldreboenden är mer angelägna och att de som tjänar pengar på VIP-utrymmen och belysning för TV-sändningar också bör betala för detta. M och FP är också bekymrade över osäkra driftskalkyler.

En majoritet i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige väntas imorgon onsdag respektive torsdag ändå godkänna att kommunen och BK Häcken delar på tillkommande kostnader. Det rör sig om cirka 50 miljoner kronor för att använda det lägsta anbud kommunen fått in.

Klubben har gått med på att betala max 24 miljoner kronor, vilket gör att kommunens del blir 27 miljoner kronor. Denna summa läggs då till de 130 miljoner kronor kommunen redan gått med på att satsa.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".