Gustav Svensson, här i landslagsdressen. Foto: Cleis Nordfjell / SvD / TT

Blåvita proffset Gustav Svensson mitt i oron på Krim

2:33 min

Det fortsätter att vara oroligt i Ukraina. I staden Simferopol har flygplatsen tidigare ockuperats och beväpnade män intagit det lokala parlamentet och hissat ryska flaggan. Delar av centrala Simferopol är avspärrat och inte långt från avspärrningarna bor göteborgaren och förre spelaren i IFK Göteborg Gustav Svensson som är fotbollsproffs i Simferopol.

Det fortsätter att vara oroligt i Ukraina. Från staden Simferopol har det kommit rapporter om att flygplatsen ockuperats och att beväpnade män intagit parlamentet och hissat en rysk flagga. I Simferopol bor förre mittfältaren i IFK Göteborg Gustav Svensson, som nu är proffs i stadens lag.

– Det känns lite oroligt, framför allt om de skulle stänga ner flygplatsen, så att man inte kan ta sig härifrån, säger han.

Enligt honom är det främst runt parlamentsbyggnaderna i centrum som det finns anledning att oroa sig. Men själv bor han bara fem minuter ifrån polisens avspärrningar och skulle situationen eskalera blir hans egen inställning en annan.

– Det är klart man tänker på det, framför allt nu när det blivit en militär angelägenhet. Man blir lite rädd att det kan eskalera snabbt.

Kommer du att stanna kvar i staden?

– Just nu kommer jag att göra det, men skulle det hända något mer så tar jag min väska och åker härifrån, säger Gustav Svensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista