Kan vara ett vanligt sommarjobb. Arkivbild.

Feriejobb till ungdomar släpps 1 mars

Christina karlsson: "hjälpa ungdomar in i arbetslivet"
1:03 min

På lördagen släppte Alingsås kommun feriejobben till sommaren. Det handlar om 400 platser och intresset brukar vara ännu större än så så platserna lottas ut.

– Om ungdomarna får en första kontakt med arbetslivet, får en referens, något att skriva på sitt CV och får pröva ett arbete vet man att det minskar ungdomsarbetslösheten. Det säger Christina Karlsson som är chef på arbetsmarknadsenheten i Alingsås kommun.

– Vi gör en satsning på alla skolor där vi hjälper ungdomarna att söka vanliga sommarjobb som finns överallt i kommunen eller utanför, så att alla ungdomar får möjlighet att söka sommarjobb.

De 400 platser som Alingsås erbjuder är nästan en fördubbling av antalet platser som erbjöds förra sommaren och trots att inte alla kommer att få jobb uppmanar kommunen att så många som möjligt söker. Du kan söka om du är född mellan 1996 och 1998. Och vilka typer av jobb kan det då röra sig om? 

– Antingen är det i kommunal verksamhet t.ex äldreomsorg, barnomsorg eller i föreningsverksamhet. Det kan också finnas lite kultursommarjobb. Ungefär så ser det ut.

Feriejobben går frånoch med idag att söka på kommunens hemsida. I Göteborg finns feriejobb för ungdomar som går i nian att söka från och med idag, genom stadsdelarnas hemsidor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".