May Mahlangu i Helsingborgströjan efter en match mot just IFK Göteborg 2011. Foto: Björn Lindgren / TT

May Mahlangu klar för IFK Göteborg

Under förmiddagen blev det bekräftat att IFK Göteborg gjort klart med 24-årige mittfältaren May Mahlangu. Han kommer närmast från Helsingborg.

Sydafrikanen Mahlangu har skrivit ett kontrakt året ut. Enligt klubbens sportchef Håkan Mild är det även aktuellt med ett längre samarbete.

– Vi har knutit upp en av allsvenskans bästa spelare, vilket givetvis känns riktigt bra. Mahlangu är en oerhört bra passningsspelare och mycket spelskicklig, säger Mild i ett pressmeddelande.

Mahlangu har dragits med en hälseneskada sedan i somras men kommer enligt Mild att vara spelklar inom tre till fem veckor.

24-åringen har varit tongivande i Helsingborg och blev så sent som 2011 utsedd till årets allsvenska spelare på Fotbollsgalan. Flera andra allsvenska klubbar har varit intresserade av hans signatur, bland annat regerande mästarna Malmö FF. Men nu blir det alltså Blåvitt för mittfältaren.

– Jag tycker det är ett bra lag med en rik historia. Jag valde IFK Göteborg eftersom jag ville vara en del av den historien, säger May Mahlangu till TT.

Kan du tänka dig att stanna längre i IFK Göteborg eller vill du flytta vidare i december? 

-Jag har kontrakt i ett år. Mitt fokus nu är att fokusera på laget och vinna saker med laget. Resten tar hand om sig självt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".