Kött eller kyckling, grönsaker eller ost - Christinas grilltips passar för det mesta. Foto: Jonna Spiik / SR
P4 Förmiddag

P4 Förmiddags grillexpert bjuder på sina hetaste tips

27 min

Några av er kanske redan har tjuvstartat, men till helgen blir det nog grillpremiär hos många. En som är bra på att grilla, det är Christina Asplund - matskribent. Här bjuder hon på sina recept.

Matskribenten Christina Asplund var med hos Lena i P4 Förmiddag och delade med sig av sina bästa grilltips.

Här kommer ett av hennes recept. Du hittar fler i länken längst ner i artikeln. Glad grillning!

Kycklingspett med vitlöks- och honungssås

4 portioner:

500 g kycklinglårfilé

1/2 dl sås, se nedan

salt, svartpeppar

sås:

6 vitlöksklyftor, hackade

2 schalottenlökar, hackade

1 röd spansk chilipeppar, urkärnad och hackad

1/2 dl olivolja

1/2 dl honung

400 g tomater, passerade

salt, svartpeppar

Gör så här:

1. Fräs vitlök och schalottenlök i olja tills löken blir blank. Tillsätt chilipeppar, honung och tomater. Koka såsen på svag värme 1 timme. Smaka av med salt och peppar. Ta undan 1/2 dl sås och använd som grillsås. Servera resten av såsen till det grillade köttet.

2. Dela lårfilébitarna och trä upp på grillspett. Pensla med grillsåsen och grilla köttet runt om, ca 8 minuter. Salta och peppra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista