2000 spelintresserade träffas i Göteborg

4:20 min

I morgon drar spelkonventet Gothcon igång i Göteborg. Hit kommer spelintresserade från hela landet för att ägna sig åt brädspel, figurspel, kortspel och rollspel.

Gothcon arrangeras i år för 38:e året och drar igång under fredagen på Hvitfeldtska gymnasiet.

Frida Karlsson är arrangör från ideella föreningen Gothcon.

– Vi spelar olika typer av spel, och de spel vi sysslar med är inte dataspel utan brädspel, kortspel, rollspel, kortspel och figurspel. Brädspel har ju de flesta spelat någon gång men det finns en otroligt stor bredd, säger Frida Karlsson.

Nytt för i år på Gothcon är en musikal som heter "En shoggoth på taket". Det är en parodi på en spelman på taket, inspirerad av författaren HP Lovecraft.

– Det är tredje gången någonsin som den sätts upp så det ska bli superspännande, säger Frida Karlsson.

Ett av arrangemangen på Gothcon är ett projekt som kallas för Isis och som fokuserar på nördfeminism. Anna Erlandsson är drivande i det projektet.

– Nördfeminism enligt mig är när man i nördkretsar har olika aktiviteter som tar in och fokuserar på jämställdhet och feminism. Man har med sig det tänket och man arbetar aktivt för att främja jämställdhet och minska diskriminering. För det är en väldig machokultur, säger Anna Erlandsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista