1 av 2
"The Vanishing Tribes of Burma" Foto: Richard K Diran/pressbild
2 av 2
Kenneth Hotz, projektledare för Svenska freds- och skiljedomsföreningen Foto: Helena Sällström SR/P4 Göteborg
P4 Morgon Göteborg

Fotoutställning om Burmas ursprungsfolk gästar Göteborg

"Inte mycket kvar i Burma som ser ut såhär"
5:04 min

Just nu visas utställningen "The Vanishing tribes of Burma" i Göteborg. Fotografen Richard K Diran har fotograferat ursprungsfolk i Burma under 30 år.

Utställningen kommer att kunna ses på Annedalsseminariet i Campus Linné den 20-23 maj, och är en resande utställning med fotografier av den amerikanska fotografen Richard K Diran. Han har fotograferat etniska minoriteter i Burma under 30 år.

Det är Svenska freds- och skiljedomsföreningen tillsammans med Institutionen för Globala studier som arrangerar.

Kenneth Hotz är projektledare för Svenska freds- och skiljedomsföreningens arbete i Burma.

– Det är rätt unika bilder. Av naturliga skäl finns det inte så mycket dokumenterat, det är inte så många som haft tillgång till att åka ut i djungeln.

Det måste ha förändrats mycket under den här tiden?

– Väldigt mycket. Sedan de här bilderna togs finns det inte längre mycket som ser ut på det här sättet, även om man heller inte inte känner till allt i bergstrakterna i Burma.

Läget i Burma har enligt Kenneth Hotz förbättrats mycket sedan demokratiseringsprocessen inleddes vid valet 2010.

– Censuren har släppt. Det finns möjligheter att organisera sig men det finns också väldigt många hinder och framför allt en konstitution som gynnar militären som fortfarande har makten, säger Kenneth Hotz.

Parallellt med fotoutställningen pågår också seminarier och föreläsningar med bland annat politiska aktivister från Burma.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".