Paul Jerndal. Foto: Jan Soja/ Sveriges Radio

Indigo ger en känsla av ensamhet på insidan

8:32 min

Paul Jerndals nya kortfilm Indigo handlar om utanförskap på insidan och syftet med den är att den ska vara ett startskott för reflektion.  
– Filmen ska vara som en förklaring till alla problem man kan ha med sig själv, säger han i P4 Morgon.

Paul Jerndal har inspirerats av sina egna erfarenheter från när han gick in i väggen för två år och ett halvt år sedan. Huvudrollen i filmen spelas av Cecilia Fors, som också kunde relatera till utanförskapet. Hon var på toppen av sin karriär när hon plötsligt började få panikångestattacker och fick torgskräck. 
– Vi har båda ganska olika erfarenheter av samma problem - det här med att tappa bort sig själv, säger Paul Jerndal. 

Filmen handlar om två vilsna själar som bor och lever i New York. De lever helt motsatta liv: Cecilia Fors roll är en känd skådespelare och modell, medan Johan Matton spelar en kille som bara är som en skugga. Men på insidan delar de samma ensamhet som filmen handlar om.

– Vi tänker så mycket på vad vi har på oss för kläder, vad vi ska säga, hur vi ska se ut och vad vi ska göra inför andra. Men nästan aldrig på vår insida. Där tänker jag att det finns problem. Jag tror att om man reflekterar mycket mer över sin insida varje dag, om man har ett öga utåt och ett inåt, så mår man mycket bättre, säger Paul Jerndal. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista