Martin Wannholt får inte debattera Västlänken

1:24 min

Moderaternas toppnamn i trafikfrågor i Göteborg, Martin Wannholt, byts ut i den stora debatten om trafikfrågor som P4 Göteborg håller. Orsaken är hans kritiska inställning till tågtunneln Västlänken.

P4 Göteborg håller inför valet åtta olika ämnesdebatter med Göteborgs kommunpolitiker. Den 9 september kommer debatten handla om trafikfrågor och bland annat Västlänken och Västsvenska paketet kommer att diskuteras.
Och moderaten Martin Wannholt som gick ut som kraftig kritiker av tågtunneln Västlänken får nu inte företräda partiet i debatten som han först var anmäld till.

Martin Wannholt själv hänvisar till gruppledaren Jonas Ransgård som han träffade i fördmiddags.

- Vi har gemensamt konstaterat att inom det här debattområdet finns frågor där Martin Wannholt har en annan åsikt än partiet har, säger Jonas Ransgård.

Istället blir det Axel Josefsson, ledamot i bland annat Byggnadsnämnden som får föra partiets talan i debatten.
Partiet Moderaterna är för tågtunneln Västlänken medan Martin Wannholt menar att tunneln blir upp till 5 miljarder dyrare än beräknat och måste omprövas. Men trots skiljelinjerna fortsätter att vara moderaternas talesperson i trafikfrågor och han har fortfarande förtroende att sitta kvar i trafiknämnden där han är vice ordförande.

- Martin företräder oss i en lång rad andra debatter men det blir tydligare att det blir partierna som debatterar med varandra om debattföreträdarna fullt ut stödjer partiets linje i det debattområde som det handlar om.

Har han blivit petad?

- Vi är överens om detta så nej, säger Jonas Ransgård.