En anhållen efter mordförsök i Älvängen

1:30 min

En av de två män som greps i natt i samband med en misshandel i Älvängen är nu anhållen misstänkt för försök till mord alternativt dråp.

Läget är oförändrat.
En person är anhållen, en är fortfarande gripen och för den skadade mannen är läget stabilt. Brottsrubriken ligger fortfarande kvar som mord- alternativt dråpförsök.

Det var en man i 17-årsåldern som knivskars svårt sent igår kväll vid tågstationen i Älvängen. 

– I höjd med tågstationen i Älvängen fick vi 23:11 larm om någon form av bråk och när vi kommer dit så kan vi konstatera att det är en målsägande som är skadad, en kille cirka 17 år. Han förs till sjukhus med ambulans och skadad beskrivs som allvarlig, säger Anki Larsson är biträdande vakthavande befäl på Polisen.

Mycket tyder på att de tre männen varit i samspråk om något och blivit oense, säger polisen till P4 Göteborg. Offret blev sedan attackerat. På grund av skadans karaktär så inledde Polisen en förundersökning om försök till mord alternativt dråp. De misstänkta förövarna var kvar i området och greps på plats. De två är i samma ålder som offret.

– Det är flera personer i anslutning till platsen men jag kan inte svara på om de är vittnen till händelsen, säger Anki Larsson, biträdande vakthavande befäl på Polisen.

Polisen hittade en kniv i anslutning till perrongen och håller fortsatta förhör med de inblandade under dagen. Tågstationen fick spärras av och tåg fick stoppas under tiden som polisens tekniker undersökte brottsplatsen.

Den skadade fördes med ambulans till sjukhus. Han var allvarligt skadad men vid medvetande när han fördes bort. För den skadade mannen är läget stabilt.