1 av 3
Elfsborgs tidigare manager Klas Ingesson. Arkivfoto: P4 Sjuhärad.
2 av 3
Klas Ingesson från 2014 och från 1994. Foto: TT
3 av 3
Klas Ingesson hyllades innan den allsvenska fotbollsmatchen mellan Elfsborg och Djurgården på Borås Arena. Arkivfoto: Adam Ihse/TT

Klas Ingesson död

Ralf Edström: En underbar människa som gjorde allt rätt
2:37 min

Förre landslagsspelaren i fotboll, Klas Ingesson dog i natt. Det bekräftar hans senaste klubb Elfsborg för Sveriges Radio på morgonen.

Ingesson drabbades 2009 av kronisk blodcancer. I slutet av 2010 mådde han bättre och anlitades som juniortränare i Elfsborg. När Jörgen Lennartsson fick sparken som A-lagstränare i slutet av förra säsongen utsågs Ingesson till hans ersättare.

På grund av medicineringen blev Ingessons skelett skört och han har i år brutit både armen och benet. Immunförsvaret blev kraftigt nedsatt och när han för en tid sedan fick en svår förkylning tvingades han sluta som tränare för Elfsborg. Han tog beslutet för knappt två veckor sedan.

Så här sade Ingesson till Borås Tidning i samband med att han lämnade som tränare.
– Jag vill så gärna, men kan inte bara tänka på mig själv. Det är bäst för alla om jag kliver av. Mitt immunförsvar är ju inte vad det borde vara efter alla turer med min cancer och jag är känslig för egentligen allting. Jag har fått order av min läkare att lugna ner mig och nu får det bli så.

Klas Ingesson

Född: 20 augusti 1968.

Klubbar som spelare: IFK Göteborg, Mechelen, PSV Eindhoven, Sheffield Wednesday, Bari, Bologna, Marseille och Lecce.

Landskamper/mål: 57/13.

Landslagsmeriter: VM-slutspel 1990, EM-semifinal 1992, VM-brons 1994.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".