Arkivfoto: Johanna Storm/Sveriges Radio P4 Göteborg

Förtroendekris på Göteborgs-Posten

Göteborgs-Postens journalistklubb har inget förtroende för tidningens chefredaktör Cecilia Krönlein. Krönlein som har styrelsens fulla förtroende säger att journalistklubbens uttalande gör henne oerhört ledsen.

– Det har vuxit fram under mycket lång tid och blev akut i samband med uppsägningarna av våra fotografer, säger journalistklubbens ordförande Pia Svensson till facktidningen Journalisten.

Tidigare i oktober sades tre fotografer på tidningen upp efter att arbetsgivare och facket inte kommit överens om bemanningen på fotoavdelningen. Fackföreningen menar Göteborgs-Postens ledning kringgått turordningsreglerna enligt Lagen om anställningsskydd, LAS.

Cecila Krönlein kommenterade under onsdagseftermiddagen uttalandet i ett sms till tidningen Medievärlden:

"Journalistklubbens uttalande gör mig oerhört ledsen. Det här är minst av allt vad vi behöver just nu när det är viktigare än någonsin att fokusera på rätt saker och fortsätta omställningsarbetet för att säkra GP:s långsiktiga överlevnad."

Lena Larsson, vd för Stampen Local Media där GP ingår, uttalar i tidningen Resumé sitt och styrelsens fulla förtroende för Cecilia Krönlein.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".