Stor polisinsats efter misshandel

En kvinna misshandlades allvarligt under onsdagskvällen. Polis skickades till platsen efter att mannen som misshandlat kvinnan vägrar komma ut ur lägenheten och uppger att han är beväpnad.

Klockan 21:47 får polisen in ett larm om en misshandel på en adress i Lövgärdet i Angered.

Polis och räddningstjänst kallas till platsen. En kvinna i 40-års åldern förs till sjukhus med ambulans efter att ha blivit svårt misshandlad av en man i samma ålder. 

Kvinnan hade inte livshotande skador men blev allvarligt skadad, säger Mikael Claesson, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.

Mannen som misshandlade kvinnan vägrar sedan att lämna lägenheten och uppger att han har vapen i lägenheten. Polisens förhandlare och en piketstyrka skickades till platsen.

– Vi tar det ganska försiktigt och förhandlar med honom på plats. Vi får indikationer av honom att det kan finnas ett vapen i lägenheten. Ungefär vid 23:10-tiden kunde vi säkra honom.

Har ni hittat något vapen?

– Inte än, vi håller fortfarande på med husrannsakan, säger  Mikael Claesson, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.

Mannen är gripen för misshandel och kan komma att utredas för vapenbrott beroende på vad polisen hittar i samband med husrannsakan.