Långekärrs skola på Tjörn blir kvar

Mikael Stoopendahl, förälder: "Uppmärksamheten har gett resultat"
1:22 min

Avvecklingen av Långekärrs skola på Tjörn skjuts på framtiden. Först ska Tjörns hela skolstruktur ses över.

Kommunstyrelsen i Tjörns kommun skjuter till pengar för att behålla skolan under 2015, i väntan på skolutredningen Skola 2025 som påbörjats. I den ska man se över Tjörns skolstruktur.

Martin Johansen, folkpartistiskt kommunalråd, säger att något beslut om att skolan skulle läggas ned aldrig togs.

– Det var ett förslag från tjänstemännen som man skulle ta ställning till från alliansens sida under hösten. Sedan är det ju så att Miljöpartiet var väldigt tydliga med att man ville att den här skolan skulle vara kvar, säger Martin Johansen.

Tidigare fanns förslaget att flytta barn och lärare från Långekärrs skola i Klövedal till skolan i Kållekärr i centrala Tjörn. Något som föräldrar organiserat protester mot. En av dem är Mikael Stoopendahl, som är glad i dag.

– Jag tror det är den sammanlagda uppmärksamheten för saken i fråga som har gett resultat. Vi har jobbat på flera fronter och fått god hjälp. Det är många som tyckt att det här inte är okej och vi är glada att vi fått det stödet i bygden, säger Mikael Stoopendahl

Långekärrs skola har 55 barn upp till och med femte klass, och är den minsta av Tjörns åtta grundskolor.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".