Klas Ingessontröjan säljer i mängder

1:14 min

Försäljningen av Guliganernas "Klabbetröja" överträffar alla förväntningar. 1000 tröjor har sålts hittills och allt överskott går till Cancerfonden. Beställningar kommer in från hela världen.

Guliganerna uppger att man sålt 1 000 tröjor, varav 500 bara de senaste dygnen.

Allt överskott går till Cancerfonden, och enligt Guliganernas Glenn Holvik Gustavsson har Ingessons kamp inspirerat mycket för insamlingen.

– Klas betyder väldigt mycket. Under året har vi till exempel cyklat till Halmstad för att samla in pengar till cancerfonden, och vi har fått in över 200 000 kronor totalt.

Under kampanjen "Keep the faith" har tröjan varit ett stående inslag i föreningen sedan i våras. Beställningar kommer nu in från hela Sverige, men även från utlandet.

– Tyskland, Italien - överallt. Just nu är det nästan svårhanterligt, men vi gör så gott vi kan. Det är inspirerande också, säger Glenn Holvik Gustavsson.

Imorgon spelar Elfsborg säsongens sista match borta mot Brommapojkarna. Då kommer just Guliganernas bild av Klas Ingesson att finnas på lagets matchtröjor - allt som en hyllning för den bortgångne managern.

Läs mer om Guliganernas tröja här.