Malik Mustafa vill att det görs separata duschbås i skolorna. Foto: Carolina Nilsson/Sveriges radio

Han vill ha fler separata duschbås

"Då kan man känna sig trygg när man duschar"
1:49 min

Många ungdomar väljer idag att inte duscha efter gymnastiken i skolan på grund av att det känns obekvämt. 16-årige ungdomspolitikern Malik Mustafa från Angered vill att fler skolor ska bygga separata duschbås.

Malik Mustafa brinner för ungdomsfrågor och sitter sedan två år som ledamot i ungdomsfullmäktige i Göteborg. Han berättar hur klasskompisar flera gånger kommit fram till honom och bett honom att ta upp frågan om duschar. Nu har han lagt en motion i frågan.

Flera skolor i Göteborg har duschbås men det är oklart hur många. Henrik Pettersson är enhetschef på Lokalförvaltningen som ansvarar för underhållet i kommunens skolor. Enligt honom är det flera skolor i Göteborg som valt att inte bygga duschbås.

Även om ungdomsfullmäktige bifaller motionen är det upp till respektive stadsdel i samråd med rektorer att besluta om man ska bygga om duscharna. Malik Mustafa hoppas nu på att fler skolor diskuterar problemet med att unga inte duschar.

Ungdomsfullmäktige fattar beslut i frågan under onsdagen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".