Morris Shabo dansar innan sitt föredrag om dansen. Foto: Josipa Kesic/Sveriges radio
Morris Shabo dansar innan sitt föredrag om dansen. Foto: Josipa Kesic/Sveriges radio

Nya möten om kultur

"Det ger intryck från båda håll"
1:20 min

Poeter, filmare, musiker och andra kulturskapare i Göteborg träffades på lördagen på Blå Stället i Angered för att utbyta erfarenheter. Där fanns både etablerade i yrket och lite mindre kända.

– Det är bra att mötas och att få ta del av varann. Förmodligen ger det intryck från båda hållen, säger dansaren Morris Shabo, en av deltagarna.

Han inledde sitt föredrag med en dans som fick publiken på gott humör. Efter det berättade han om hur hans liv som dansare varit från det att han upptäckte att han kunde tjäna pengar på dansen till att det blivit något han sysslat med i tjugo år nu.

Föreläsarna avlöste varandra under dagen, där var allt från poeter, filmare, musiker och andra kulturskapare. Både mer etablerade och de som inte hörs och ses lika mycket.

Hasse Carlsson är projektledare för föreningen Klyftan som anordnade seminariet.
– Det handlar om att människor som jobbar med historier som utspelar sig i ljuset eller i skuggan av de ökande samhällsklyftorna ska få mötas och upptäcka varandra och få inspiration att berätta vidare. Det är både för att sätta ljuset på dem som jobbar med det och för att de som jobbar med det ska få upptäcka varandra och få inspiration.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".