Foto: Adam Ihse / TT
Sävehöfs målvakt Filippa Idehn Foto: Adam Ihse / TT /

Viktig poäng för Sävehof i Champions League

Filippa Idéhn: ”Nöjda med poängen så som matcher ser ut”
2:45 min

Sävehof tappade segern i matchens sista sekund men poängen mot Viborg innebär sannolikt avancemang i Champions League.

Matchen mot danska mästarna Viborg slutade 25-25. Matchen i Partillebohallen bjöd på dramatik ända in till slutsignalen. Sävehof hade ledningen, 25-24, när målvakten Filippa Idéhn såg ut att fixa segern åt hemmalaget genom att rädda ett skott med ansiktet. 

I anfallet efter missade dock Sävehof avslutet och Viborg kunde sätta kvitteringen när klockan stod på 59.59.

– När det blir mål så i sista sekunden så känns det alltid tungt såklart men vi bör nog vara nöjda med en poäng så som matchen ser ut. Vi gör det riktigt bra och tar i kapp de sista minuterna, säger Sävehofs målvakt Filippa Idehn till Radiosporten.

– Vi är lite besvikna, samtidigt får vi vara glada att vi tar en poäng till slut. Vi är vidare så på ett sett är vi nöjda, säger Isabelle Gullden i Viborg.

Det kan bli en poäng som tar Sävehof hela vägen till huvudrundan i turneringen. Just nu har Sävehof tredjeplatsen i gruppen, som betyder avancemang.

I gruppens andra match besegrade Györ Lokomotiva Zagreb med 26 - 15. För Sävehof gäller det nu att Zagreb inte skräller Viborg i den återstående matchen.

Skulle Zagreb ta poäng så måste Sävehof ta lika många poäng i sin match borta mot Györ den 23:e november.


Sävehof-Viborg: 25-25 (10-12) 

Sävehof: Ida Odén 7, Jenny Alm 6, Elin Enhöring 3, Jenny Wikensen 3, Edijana Dafe 3, Elin Karlsson 2, Julia Eriksson. Viborg: Louise Burgaard 7, Mette Gravholt 6, Isabella Gulldén 6, Rikke Skov 4, Maria Fisker 2.

Publik: 1 380.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".