Rånet på Angereds torg. Foto: SVT
Foto: SVT

Guldsmedsrånare använde bil som murbräcka

Polisen: "Det är många som är chockade"
1:29 min

Ett spektakulärt guldsmedsrån genomfördes vid Angereds torg vid lunchtid.

Har du bilder från platsen? Maila oss på p4goteborg@sverigesradio.se

Fyra maskerade personer rånade vid 11:30-tiden en guldsmedsbutik på Angereds torg. Rånarna backade in i gallerian och in i butikens skyltfönster med en bil av SUV-modell. Väl inne i butiken tog de varor och flydde sedan från platsen och kastade ut så kallades fotanglar, eller spanska ryttare, för att försvåra polisens arbete.

Samtidigt som rånet inträffade fick dessutom polisen in larm om en bil vid Angeredsleden och ett flertal däck vid Rävebergsvägen stod i brand, även detta uppfattar polisen som något som gjordes för att göra deras arbete svårare.

Ungefär en timme efter rånet hittade polisen den svarta SUV som användes av rånarna vid Poppelgården i Gårdsten och polisen är intresserade av iakttagelser som gjorts vid Angereds torg och Poppelgården.

Polisens presstalesman Christer Fuxborg säger att det är flera personer som chockats av händelsen men ingen skadades fysiskt vid rånet. I nuläget finns inga uppgifter på hur stort bytet från rånet blev.

På Västnytts hemsida kan du se ett vidoeklipp från ett vittne till rånet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".