Johannes Lundberg, Kommunal, om nedläggningshotade simhallar i Angered. Foto: Hugo Hellman.
Johannes Lundberg, Kommunal, i Angered. Foto: Hugo Hellman.

Simhallar i Angered hotas av nedläggning

Johannes Lundberg från Kommunal om nedläggningshotade bad i Angered
5:37 min

Trots att bara två av tio lär sig simma i Angered finns det risk att antalet simhallar ska minskas från tre till en.

Rannebergsbadet och Hammarbadet i Angered är återigen nedläggningshotat. För ett drygt år sedan var situationen liknande och nu satsar många i Angered stort för att hålla simhallarna öppna. Elva lokala hyresgästföreningar vädjar till stadsdelsnämnden för att få dem att lägga press på idrott- och föreningsnämnden och tidigare har demonstrationer hållits i Rannebergen och Hammarkullen som arrangerats av Rättvisepartiet Socialisterna. Och idag anordnade alltså Kommunal en manifestation på Angereds torg med medlemmar från de tre badhusen i området. En manifestation som delvis är för att hålla badhusen öppna, men också för att få bättre arbetsvillkor. För ett drygt år sedan var hela personalstyrkan tillsvidareanställd, nu är det mindre än hälften.

Ungefär trettio anställda samlades på Angereds torg för manifestationen. Men frågan är hur mycket politikerna kommer lyssna på protesterna. Imorgon har politikerna i idrott- och föreningsnämnden blivit inbjudna till till ett möte på Angered arena för att svara på frågor kring nedläggningarna och hur ens parti kommer rösta. Men Hittills har ingen av politikerna svarat.

– Ur demokratisk synvinkel är det väldigt märkligt att de inte är beredda att försvara sin linje för allmänheten, säger Kristoffer Lundberg, ordförande i Sandeslätts hyresgästförening och aktiv inom Rättvisepartiet Socialisterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".