Americas cup i San Fransisco 2013. Foto Marcio Jose Sanchez/AP
Americas cup i San Fransisco 2013. Foto Marcio Jose Sanchez/AP

America´s Cup till Göteborg 2015

I augusti 2015 kommer några av världens snabbaste katamaraner till Göteborg där en av fem deltävlingar i America's Cup World Series kommer att avgöras. 

Svenska Artemis Racing är ett av de deltagande teamen. Evenemangsområdet blir i Frihamnen där Volvo Ocean Race har målgång två månader tidigare. 

America's Cup är en seglingstävling med extremt snabba katamaraner av modellen AC45 som seglar i farter över 35 knop (65 km/h). Den 28 – 30 augusti nästa år kommer en av deltävlingarna att avgöras i Göteborg, bara två månader efter det att Volvo Ocean Race har gått i mål. Frihamnen kommer att vara evenemangsområde under båda tävlingarna.

– Det är fantastiskt att vi under ett och samma år kommer ha världens två största seglingstävlingar i Göteborg. Det blir två folkfester som ger möjlighet att visa upp den nya staden som växer fram vid vattnet både för göteborgarna och för en stor internationell publik, säger Anneli Hulthén kommunstyrelsens ordförande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".