Instagrambråket prövas i HD

Instagrambråket i Göteborg strax före jul 2012 tas upp i Högsta domstolen (HD). HD ger prövningstillstånd i den delen som gäller skadeståndet som en mamma till en då 15-årig flicka dömdes att betala.

Mamman, som i egenskap av vårdnadshavare ansågs ha ett ansvar i skadeståndsfrågan, dömdes i hovrätten till att betala sammanlagt drygt 150 000 kronor till en rad personer som enligt domstolen blivit kränkta.

Mamman hävdar i sin överklagan till HD att hon gjort allt i sin makt för att förhindra att dottern genomförde det brott som hon nu dömts för. Bland annat ska mamman ha kontaktat både polis och sociala myndigheter för att förhindra att brotten, skriver GT.

Det var två tonårsflickor som i text och bild hängde ut en mängd unga människor på Instagram där de beskrevs ha ett vidlyftigt sexliv. Två skolor blev inblandade och kränkningarna ledde till närmast upploppsliknande situationer i Göteborgs innerstad dagarna före jul 2012.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".