Multitasking: busschauffören ser på mobilen och kör samtidigt. Från SVT:s reportage.
Multitasking: busschauffören ser på mobilen och kör samtidigt. Från SVT:s reportage.

Här kollar busschauffören på mobil under färd

Chauffören verkar titta på film samtidigt som han kör en fullastad buss. Filmen togs av en passagerare för en vecka sedan på E6 i Göteborg, berättar SVT:s Västnytt.

Föraren arbetar för Veolia, ett företag som anlitas av Västtrafik i Västra Götaland. Vid tillfället för filmen körde chauffören på flerfiliga E6 i Göteborg. Bussen var då fylld med barn, skolungdomar och pendlare.

– Det här är det värsta jag har sett. Det finns ju regler för det här, säger Attila Ungvari som är busschef på Västtrafik till SVT:s Västnytt - se filmen här

På Veolia säger man att man är kristallklar över vad som gäller, man har nu lokaliserat chauffören och han riskerar avsked. 

På dagen för ett år sedan skärptes dessutom lagen när det gällde att använda elektronik bakom ratten.
"Man får bara använda sådan utrustning om det inte påverkar körningen på ett trafikfarligt sätt - om det inte har en menlig negativ inverkan på körningen". Straffet för detta är böter.

Västtrafik uppmanar nu alla resenärer att hålla ögonen öppna och anmäla till dem om man ser något liknande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".