Mästerkocken Maja Ljung Middag med Maja
Maja Ljung tipsar oss om vad vi ska äta till middag på tisdagar i P4 Morgon. Foto: Ylva Nilsson / SR
P4 Morgon

Middag med Maja: Hälleflundra med pepparrot och skirat smör

Dagens middagstips från vår mästerkock Maja Ljung handlar om fisk - nämligen hälleflundra. Med pepparrot, skirat smör och ägg är tisdagsmiddagen klar!

Ett enkelt och otroligt gott recept som passar bra när det blir stressigt inför julen. Räcker till fyra portioner.

Ingredienser:

800 gram hälleflundra (200 gram per person)

Smör till stekning

Salt

Peppar

Vetemjöl

Serveras med:

Kokt pressad potatis

Riven pepparrot

Smält smör

Ärtor eller bönor

Hackat ägg

Vill man lyxa till det kan man även ha färska räkor till

Så här gör du:

Skölj fisken och torka av

Vänd i mjöl och kryddor

Stek fisken i smör på medelvärme tills den är gyllenbrun

Koka potatisen och pressa den

Täck ärtorna med vatten och koka upp. Tillsätt 1 deciliter kallt vatten och låt stå i 5 minuter

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".