Johan Nyhus ser på hur trängselskatten fördelas i Göteborg. Foto: Roger Blomqvist/Sveriges Radio
Johan Nyhus (S) Foto: Roger Blomqvist/Sveriges Radio

Johan Nyhus granskas av rikskrim

Det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Nyhus ska enligt Göteborgs-Posten utredas av rikskriminalens korruptionsgrupp.

Anmälan mot kommunalrådet Johan Nyhus (s) gjordes av en privatperson i Göteborg den 27 november. I anmälan ska det ha stått att han erbjudit Vägvalets ledare Theo Papaioannou en plats i Göteborgs kommuns överförmyndarnämnd i utbyte mot att Vägvalet skulle rösta på den rödgrönrosa budgeten i kommunfullmäktige.

Polismyndigheten i Västra Götaland inledde formellt en förundersökning innan ärendet skickades över till kammaråklagare Johan Lindmark på riksenheten mot korruption.

– En förundersökning har inletts för givande av muta. Vi har fått över material som jag tagit del av, och jag har beslutat att vissa åtgärder ska vidtas. Det kommer att göras av våra utredare på rikskriminalens korruptionsgrupp. Vilka åtgärder det är kan jag inte gå in på, säger Johan Lindmark till G-P.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".