Volvo personvagnars vd Håkan Samuelsson. Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio.
Volvo personvagnars vd Håkan Samuelsson. Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio.

Volvos vd vill se majoritetsregering

"Kortsiktigt inte stora konsekvenser"
1:02 min

Kortsiktigt så påverkar inte regeringskrisen Volvo Personvagnar. Men nu behövs en majoritetsregering, säger vdn Håkan Samuelsson.

– Jag tror inte att det kortsiktigt blir allt för stora effekter, som med den typen av stopp som diskuterades i USA. Det är ju inte aktuellt här, vi har ju andra spelregler. Jag tror det är väldigt viktigt att vi får en stark regering som har parlamentarisk majoritet. Jag är inte helt överraskad att man får problem när man har en regering som enbart har runt 40 procent av platserna i riksdagen bakom sig, säger Håkan Samuelsson, Volvos vd.

Har det någon betydelse vilka partier som sitter i regeringen?

– Ja, det har det naturligtvis. Jag tror vi behöver en samling kring sunt förnuft och en industrivänlig och tillväxtvänlig politik. Det är nog det som behövs och vi behöver definitivt ha en klar majoritet. Nu är det upp till alla partier att ta sitt ansvar och visa att nu har vi den här situationen och nu måste vi lösa den. Det tror jag alla väljare förväntar sig, säger Håkan Samuelsson till P4 Väst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".