Bussolyckan i Tranemo. Foto: Peter Elvemo/P4 Sjuhärad
Räddningstjänsten framme vid olycksplatsen. Foto: Peter Elvemo/P4 Sjuhärad
TRANEMO

Bussolyckan vid Tranemo: flera allvarligt skadade

En buss vält på riksväg 27 vid Kroksjön utanför Tranemo. 57 passagerare fanns ombord på väg till Köpenhamn. Bussen hade hämtat upp passagerare från Ulricehamn, Borås, Tranemo och Grimsås.

Olyckan inträffade vid 07.15. Enligt räddningstjänsten blev ett 10-tal passagerare fastklämda i bussen men är  nu ur bussen och borttransporterade.

Ett stort antal av passagerarna har skadats i olika grad i olyckan. Sju personer körts till lasarettet i Borås, fem är allvarligt skadade och två är lätt skadade.
Omkring 20 personer har förts till vårdcentralen i Tranemo och ytterligare 20 till Boda vårdcentral i Borås.

Mikael Johansson, ägare till bussbolaget, åkte upp till olycksplatsen så fort han fick veta om olyckan - enligt Johansson är både chauffören och passagerare allvarligt skadade.

– Det är fullt med brandkår och polis här, bussen ligger på sidan, jag vet inte vad det är som har hänt. Chauffören är allvarligt skadad och vi väntar på en ambulanshelikopter så det är antagligen fler som är allvarligt skadade, säger Mikael Johansson till P4 Sjuhärad.

Så sent som igår var bussbolaget involverade i en annan olycka, dock inte alls så allvarlig som dagens - en viltolycka - i övrigt är bolaget förskonade från olyckor, säger Mikael Johansson, ägare till bussbolaget.

Hur är dina känslor nu?

– Det går inte att beskriva, det är fruktansvärt.

Ett 15-tal enheter från Räddningstjänsten och ett tiotal polispatruller är på plats.

Bussen skall enligt TT vara utrustad med säkerhetsbälten på alla platser och med alkolås.

Vägen är helt avstängd och trafikanter hänvisas till Väg 1589 mot Grimsås, väg 1720 mot Nittorp och sedan vidare ut på väg 156. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".