Joel Lundqvist försöker få in pucken. Foto Thomas Johansson / TT

Ännu en förlust för Frölunda

Mattias Janmark: ”Får räkna med dippar under en säsong”
2:22 min

Frölunda förlorade mot Skellefteå i Frölundaborg och gav hemmalaget sin tredje raka SHL-förlust.

Frölunda dominerade matchbilden i stora delar men målvakten Markus Svensson storspelade för sitt Skellefteå, som vann med 2-1 i lördagens SHL-hockey. 

Segern var det regerande mästarlagets sjätte raka.

– De är spelförande i första perioden men vi jobbar disciplinerat och hårt. Det var såklart jättekul att vinna, vi har varit på turné sen i måndags och vi har haft det jäkligt skoj ihop. Och det är klart att man är jätteglad över att komma här ifrån med tre poäng, säger Skellefteåmålvakten Markus Svensson till Radiosporten.

Inte undra på att det var besviket hos Frölunda. Indianerna som firade trettio år som förening dominerade den första perioden i Frölundaborg och hade läge efter läge att spräcka Markus Svenssons nolla.

I stället var det gästernas Erik Andersson som blev matchens förste målskytt på Skellefteås första skott på mål. De 5 517 som hade bänkat sig trodde knappt sina ögon. Frölunda såg ut att spela i powerplay stora delar av perioden och Markus Svensson storspelade. Men Skellefteå visade effektivitet.

Pressen fortsatte från Roger Rönnbergs Frölunda i den andra perioden. Anton Axelsson hade ett jätteläge, Mathis Olimb likaså. Den defensive backen Oliver Bohm avlossade bössan efter åtta minuter och de flesta trodde på en kvittering men pucken räddades av Markus Svensson. Hur han lyckades med den räddningen vet han knappt själv.

Efter halva matchen hade de regerande mästarna endast mäktat med fyra skott på mål. Då visade Andrew Calof effektivitet när han hängde in en retur från Linus Fernström. Många huvuden i Frölunda-båset som hängde långt ner efter det målet.

Erik Hanses höll på att bjuda Frölunda in i matchen när målvakten som vaktade båset i kväll blev utvisad. Frölunda valde att passa och passa i stället för att lyssna på publiken som desperat skrek: "SKJUT".

Det krävdes en studspuck för att ta Frölunda in i matchen. Mattias Janmark slängde iväg pucken från sargkanten och Markus Svensson hann inte reagera och fick se pucken hoppa in i mål.

Frölunda var millimeter ifrån att kvittera med bara sekunder kvar men Markus Svensson stod för en ny monsterräddning. I stället blev det andra raka förlusten för Frölunda. Skellefteå som har fått upp farten och det rejält – vilka tar upp kampen?


MATCHFAKTA


Frölunda-Skellefteå AIK 1-2 (0-1, 0-1, 1-0)

Första perioden: 0-1 (4.08) Erik Andersson (Daniel Widing, Oskar Sundqvist).

Andra perioden: 0-2 (15.39) Andrew Calof (Martin Sevc, Adam Pettersson).

Tredje perioden: 1-2 (5.41) Mattias Janmark-Nylén.

Skott: 26-14 (10-2, 4-9, 12-3).

Utv, Frölunda: 4x2. Skellefteå AIK: 6x2.

Domare: Morgan Johansson, Ljungby och Mikael Holm, Skärhamn.

Publik: 5 517.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".