Läraren Jennie Jacobi och eleverna Armita Roshtami och Jacob Burman på Vallhamraskolan. Foto: Peter Stenberg/SR
Läraren Jennie Jacobi och eleverna Armita Roshtami och Jacob Burman på Vallhamraskolan. Foto: Peter Stenberg/SR
Musikhjälpen 2014

Vallhamra vill samla in 100 000

"Det är väldigt viktigt och roligt"
5:52 min

Många runtom i landet är det som vill bidra till Musikhjälpen 2014. Vallhamraskolan i Partille har satt upp drömgränsen 100 000 kronor.

På torsdag bjuds det in till en galakväll på Vallhamraskolan som eleverna håller i. Intresset hos föräldrarna är så stort att en extraföreställning har fått sättas in.

Två av alla dem som är med är åttondeklassaren Armita Roshtami, som ska vara konferencier på galan, och Jacob Burman i nian som ska spela piano.

Idag fick de och andra högstadieelever på Vallhamra bl a lyssna på en föreläsning från Positiva gruppen väst om hur det är att leva med hiv.  

I år har alla klasser olika projekt till förmån för Musikhjälpen - ett engagemang som inleddes i liten skala i fjol när en klass bakade och sålde bullar.

Ikväll klockan 22 är det dags programledarna Linnea Henriksson, Kodjo Akolor och Petter att stiga in i glasburen på Stora torget i Uppsala för att fram till söndag sända 144 timmar radio och TV.

På fredag ska Armita och Jacob och några andra tillsammans med läraren Jennie Jacobi åka till Uppsala och vara med i Musikhjälpens direktsändning.

Peter Stenberg
peter.stenberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".