Pepparkakor. Foto: Jonas Neuman/Sveriges Radio
Ett gäng pepparkakor. Foto: Jonas Neuman/Sveriges Radio

Baka med Gun-Britts supersnabba pepparkaksdeg

"Det är inget klet och inget kladd!"
5:14 min

Med rätt recept går det jättebra att först blanda ihop pepparkaksdegen och direkt efteråt själva kakorna - utan att låta degen stå först. Gun-Britt Pettersson i Lindome vet på råd. Läs hennes recept här!

Gun-Britts pepparkaksdeg

3 hg smör
5 dl strösocker
1 dl sirap
rör poröst

2 dl vatten
1msk ingefära
1 msk nejlikor
1 msk bikarbonat
1 msk kanel
2 tsk malen kardemumma
16 dl vetemjöl

200-225 grader, lite olika beroende på ugn. Kolla på första plåten och anpassa värmen efter det.

Blanda alla ingredienser, rör poröst, kavla ut och baka!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".