Arbetsförmedlingens skylt. Foto: Elsa Persson/Sveriges Radio.
Arbetsförmedlingens skylt. Foto: Elsa Persson/Sveriges Radio.

Fler jobb i Västra Götalandsregionen

Jobben fortsätter att strömma till i Västra Götaland under 2015. Det visar Arbetsförmedlingens prognos för arbetsmarknaden 2015 som presenteras under tisdagen.

En majoritet av de 1 300 tillfrågade arbetsgivarna i regionen ser ljust på nästa år och många har ett behov av fler medarbetare.

Arbetslösheten beräknas sjunka till 56 000 personer i slutet av 2015. Det är detsamma som 10 000 fler sysselsatta fram till slutet av nästa år.

Orsaken till arbetsgivarnas framtidstron är en förstärkt global konjunktur men även den inhemska marknaden spelar en stor roll.

Det beräknas bli 10 000 fler sysselsatta i länet fram till slutet av 2015. Det är en något svagare bedömning jämfört med för ett halvår sedan. Industrin i Västsverige väntas ha en svag utveckling medan många nya jobb skapas inom den privata tjänstesektorn, där bland annat bemanningsföretagen ingår. Även inom byggbranschen och offentlig verksamhet tros sysselsättningen öka något.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".