Vid infarten till Saab-området på Stallbacka i Trollhättan. Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio.
Vid infarten till Saab-området på Stallbacka i Trollhättan. Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio.

Nevs får mer tid

Vänersborgs tingsrätt har fattat beslut om att Nevs rekonstruktion får fortsätta till 2 mars nästa år.

Därmed får Nevs ytterligare tid på sig att slutföra affären med en ny huvudägare, enligt P4 Västs källor indiska Mahindra.

Enligt Vänersborgs tingsrätt finns det skärskilda skäl att förlänga rekonstruktionen, eftersom det finns goda förutsättningar för att genomföra en lyckad rekonstruktion. Det trots att en borgenär ville att rekonstruktionen skulle upphöra.

”Vid en sammantagen bedömning och med särskilt beaktande av vad rekonstruktören anfört i sitt yttrande anser tingsrätten att det föreligger särskilda skäl för att medge att rekonstruktionen får pågå under en period om ytterligare högst tre månader. Vad som anförts av Svea Ekonomi AB föranleder ingen annan bedömning.”, skriver tingsrätten i sitt beslut.

Svea Ekonomi tyckte inte att det fanns förutsättningar för att Nevs rekonstruktion skulle lyckas och ville därför att den skulle avbrytas. Men företaget var det enda, av de 19 borgenärer som yttrat sig till tingsrätten, som ville att rekonstruktionen skulle stoppas.

Nevs vd Mattias Bergman är nöjd med att rekonstruktionen förlängs.

-- Jag är glad över tingsrättens beslut om en förlängning av rekonstruktionsperioden. Vi behöver den tid som det medger för att konkretisera och slutföra de förhandlingar som pågår, säger Nevs vd i ett pressmeddelande.

Texten uppdateras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".