Skarpe Nord en regnig och gråmulen dag. Foto: Peter Stenberg/SR
1 av 3
I Kungälv spelas det fortfarande bandy utomhus i regn och rusk. Foto: Peter Stenberg/SR
Huvudentrén till Skarpe Nord i Kungälv strax under motorvägsbron. Foto: Peter Stenberg/SR
2 av 3
Om några år har elitbandyn för både IFK Kungälv och Kareby IS flyttat härifrån. Foto: Peter Stenberg/SR
Värmestugan på Skarpe Nord är viktig. Foto: Peter Stenberg/SR
3 av 3
Ska skylten till värmestugan med till nya innehallen tro? Foto: Peter Stenberg/SR

Snart har Skarpe Nord gjort sitt

"Den kraft som finns bland idrottsledarna är otrolig"
4:01 min

Idag tas beslut om en ny multiarena för idrotten i Kungälv. Det innebär att bandyn i kommunen äntligen får en inomhushall istället för gamla slitna Skarpe Nord nedanför motorvägsbron på E6:an. 

Den nya multiarenan är tänkt att ligga på Ytterns idrottsområde mellan Kungälv och Ytterby. Arenan, som ska kunna ta emot 3000 åskådare, är avsedd för bandy, ishockey och konståkning, men också för fotbollen.

Prislappen beräknas till cirka 100 miljoner kronor och socialdemokraten Miguel Odhner i Kungälvs kommunstyrelse tror att den nya multiarenan ska kunna stå klar till 2018.

– Bandyn finns i Kungälvs DNA, säger Odhner.   

Tony Hjertstrand, som är ordförande i IFK Kungälv, tror att första bandymatchen kan spelas inomhus på Yttern redan 2017.

– Utan en hall är bandyn slut i Kungälv, säger Hjertstrand och tillägger att det är en underbar present till klubben som 75-årsjubilerar nästa år.

Politikerna i Kungälvs kommunfullmäktige tar ställning till arenaförslaget vid fullmäktigemötet idag torsdag. En enig kommunstyrelse har redan ställt sig bakom.

Peter Stenberg
peter.stenberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".