Just nu planeras trädgårdsutställning för 2016 i Göteborg. Foto: Lasse Nilsson / Sveriges Radio.

Stadsträdgårdsmästaren om ett grönare Avenyn

"Vi hoppas på pyttesmå frimärksparker längs Avenyn"
5:13 min

Trots den något gråa miljön utomhus just denna period på året så pratade vi trädgårdar i morgonprogrammet.  Nu ligger fokus på en trädgårdsutställning 2016 i många parker och stadsdelar runt om i Göteborg. 

Göteborgs Lustgårdar heter ett samarbete mellan Göteborgs botaniska trädgård, Liseberg, Trädgårdsföreningen, Gunnebo slott & Trädgårdar, Park och Natur och Göteborg & Co. Under 2016 vill man få till trädgårdsutställningar i dessa parker, och även använda sig av Avenyn.

- Vi hoppas på att kunna göra små pyttesmå frimärksaparker, fina mötesplatser. Små mötesplataser, miniparker, ett pärlband längs avenyn. Och ett grönt kitt av träd i stora krukor och massor av blommor för att få en grön känsla, säger Helena Bjarnegård, stadsträdgårdsmästare på Park och Natur i Göteborg, som tycker att Avenyn skulle må bra av lite nytt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".