Oscar Alsenfelt
Oscar Alsenfelt ligger ner efter tumultet. Foto: TT Nyhetsbyrån

Femte raka förlusten för Frölunda

Mathis Olimb: ”Skottstatistiken visar hur matchen var”
2:10 min

Frölunda fortsätter förlora. På lördagen åkte laget på sin femte raka förlust, trots stort spelövertag, när bottenlaget Leksand vann med 2-1 efter förlängning. Skotten: 49-16 till Frölunda.

Radiosportens Mats Fagerström valde matchens lirare:
Leksand: Oscar Alsenfelt
Frölunda: Mathis Olimb

– Det känns inte som att det var så många skott, men så är det alltid. Jag har hela tiden folk runt mig som städar och jag får se nästan alla skott, säger Leksands storspelande målvakt Oscar Alsenfelt till Radiosporten.

– Skottstatistiken visar hur matchen var. Vi körde över dem totalt men de får två slumpmål. Bra gjort av dem men inte bra av oss. Just nu känns det för jävligt. Vi kör en kanonmatch men kan inte trycka dit den, säger Frölundas Mathis Olimb till Radiosporten.

Det blev en mycket het och intensiv match i högt tempo mellan två lag som var i stort behov av tre nya poäng. Leksand för att haka på de övriga lagen i bottenskiktet och Frölunda för att vända trenden med fyra raka förluster.

Leksand fick en perfekt start på matchen när Brian Connelly sköt in 1-0 efter 2.31. Därefter var det bara Frölunda. Laget dominerade stort och gjorde det mesta rätt utom mål. Ett bevis på detta var att Frölunda vann skottstatistiken med 13-4.

I andra perioden skruvade Frölunda ytterligare upp tempot och satte en oerhört press på Leksand, som stundtals hade stora problem att komma ur egen zon. Även i boxplay kunde Frölunda stundtals pressa leksingarna i mittzon.

Frölundas kvitteringsmål kom i mitten av andra perioden när laget spelade fem mot tre i hela två minuter. Målskytt var Andreas Johnson. 

Farligt nära otäck skada

Det var ett boxplay som kunde sluta ännu värre för Leksand när Joel Lundqvist, i en tilltrasslad situation, knuffade Leksandsbacken Jonas Frögren så att han satte skridskon i baklåret på egna målvakten Oscar Alsenfelt. Han blev liggande på isen, samtidigt som Frögren och Lundqvist hade ett allvarligt samtal.

Enligt Radiosportens reporter ute på plats skar skridskon igenom både byxorna och understället på Alsenfelt.

– Det blev lite tumult och jag la mig på mage. Sen kände jag att någon ställde sig på baksidan av mitt knä så jag blev lite rädd först. Jag kände att det kunde ha gått illa, det var nära, säger Alsenfelt till Radiosporten.

Dalalaget, som inte vunnit en enda tredje period hemma den här säsongen, lyfte sig och stod emot Frölunda betydligt bättre än tidigare under matchen. Men slutperioden blev ganska händelsefattig och det dröjde till 1.12 i förlängningen innan avgörandet kom. Då drev Tomi Sallinen ensam upp pucken och satte den i nät.

Frölundas femte raka förlust var ett faktum.


MATCHFAKTA

Leksand-Frölunda 2-1 e. förl. (1-0, 0-1, 0-0, 1-0)

Första perioden: 1-0 (2.31) Brian Connelly (Jon Knuts).

Andra perioden: 1-1 (12.12) Andreas Johnson (Erik Gustafsson, Mathis Olimb) spel fem mot tre.

Fjärde perioden:2-1 (1.12) Tomi Sallinen (Toni Kähkönen, Linus Hultström).

Skott: 16-49. (4-13, 6-16, 5-20, 1-0).

Utv, Leksand: 3x2. Frölunda: 2x2.

Domare: Mikael Holm, Skärhamn, och Mikael Sjöqvist, Karlstad.

Publik: 6 705.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".