Sköt skarpt efter trafikincident

Efter en mindre trafikolycka i Hjällbo sent på torsdagskvällen vevade en man ner rutan på bilen och sköt tre skott i luften med ett skarpladdat vapen innan bilen körde därifrån.

Det var när en bil körde in i en annan i en rondell i Hjällbo som händelsen utspelade sig. Mannen som körde in i bilen framför hann inte gå ut och prata med den andra bilisten, förrän en man på passagerarplats i bilen framför avlossade skotten.

– Han råkar köra in i bilen framför och det blir en lättare sammanstötning, säger Lars Gunnar Gustafsson, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.

Ingen kom till fysiskt skada, men föraren som orsakat olyckan chockades. Han larmade om händelsen vid en polisstation en halv mil från olycksplatsen.

– Vi spanar efter dem och vi har uppslag på vilken bil det ska vara, säger Gustafsson.

Larmet kom in till polisen strax före klockan elva på torsdagskvällen. Vid halv två på natten var ingen gripen i ärendet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".