Förråden i källaren tömdes och innehållet slängdes på soptippen. Foto: Johannes Andersson / privat
Förråden i källaren tömdes och innehållet slängdes på soptippen. Foto: Johannes Andersson / privat

Kommunala Familjebostäder tömde källarförråd utan tillstånd

Familjebostäder: "Vi måste se över våra rutiner".
1:35 min

Böcker, resminnen och gosedjur från barndomen slängdes på soptippen när Familjebostäder tömt ett flertal källarförråd på Hisingen, utan att berätta för hyresgästerna.

Johannes Andersson är en av de hyresgäster som fått sina källarförråd tömda.

– Jag och min sambo hade julstädat och skulle bära ner saker till förrådet. Då hänger att annat lås där och jag kom inte in.

Han fick veta av bovärden i området att källarförrådet hade tömts på saker, att de slängts och någon nyckel till det nya hänglåset fick han inte. Johannes Andersson anmälde det hela till Hyresgästföreningen och nu tänker han även polisanmäla det kommunala bostadsbolaget Familjebostäder för stöld och egenmäktigt förfarande.

När P4 Göteborg försöker nå de områdesansvariga får vi istället tala med distriktschefen från ett helt annat område, Tobias Johansson på Familjebostäders nordöstra kontor. Han säger att det som skett inte får hända igen.

– Vi måste se över våra rutiner. Det är inte hyresgästens fel. Nu hoppas vi att vi kan komma fram till en uppgörelse.

Men en uppgörelse kan bli besvärlig eftersom Familjebostäder vill att Johannes Andersson uppvisar kvitton för att kunna bemöta ett ersättningsanspråk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".