Jennifer och John Ballard. Foto: Madeleine Blidberg
Jennifer och John Ballard. Foto: Madeleine Blidberg
Tsunamin - tio år senare

Familjen Ballard: Vi kommer aldrig glömma

"Det finns alltid med en"
12 min

– Vi har blivit mer måna om varandra, säger Jennifer Ballard och hennes pappa John som tillsammans med familjen var i Thailand under tsunamin för tio år sedan.

Den 26 december 2004 var artisten John Ballard och hans dotter Jennifer tillsammans med resten av familjen på Bao Tao beach i Thailand. 

Dom satt och åt frukost på en restaurang vid stranden då vattnet plötsligt drog sig ut. Familjen förstod att dom måste fly och på väg till bungalowen kom vågen i fatt dom. John drogs in i bungalowen och räddades av att en vägg gick sönder. Jennifer som var 16 år då, hennes lillebror som var 13 och deras mamma virvlade runt i vattnet. Först senare kunde dom återförenas.

– Vi påverkas fortfarande av detta idag.  Familjen har blivit ännu viktigare och vi försöker ta vara på dom goda stunderna, säger John Ballard.

– Det finns alltid med en, man kollar gärna efter utrymningsvägar i nya byggnader och reagerar kanske kraftigare på sirener, man är beredd på att det kan hända saker när som helst, säger Jennifer Ballard. Bägge uttrycker stor tacksamhet över att familjen klarade sig. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".