Anneli Hulthén Socialdemokraterna
1 av 2
Anneli Hulthén (S). Foto: Tobias Edlund/SR
Moderaten Jonas Ransgård
2 av 2
Moderaten Jonas Ransgård. Foto Madeleine Blidberg/Sveriges Radio.

Hulthén (S): Nöjd med överenskommelse

Ransgård och Hulthén om överenskommelsen
2:14 min

Anneli Hulthén, socialdemokratisk ordförande i kommunstyrelsen i Göteborg är nöjd över dagens besked om en blocköverskridande överenskommelse mellan regeringspartierna och allianspartierna.

– Jag tycker det är fantastisk bra att man har gjort en överenskommelse över blocken för det första och för det andra så tror att det är väldigt bra för Sverige att få lite lugn och ro och kan fortsätta med politiken istället för att gå ut i valrörelse igen, säger Anneli Hulthén, socialdemokratisk ordförande i kommunstyrelsen i Göteborg.

Vad får det här för konsekvenser för göteborgarna?

– Det finns nu möjlighet för S och Mp att få igen som budget, man gör en ändringsbudget i april om jag har förstått det rätt. Det innebär ju då att det finns flera områden i vår lokala budget som kan bli förstärkt med ytterligare medel.

Vilka områden?

– Skolan till exempel men också när det gäller arbetslösheten. Vi hoppas ju fortfarande att vi kan få se några specialinsatser vad det gäller ungdomsarbetslösheten.

Inom pension-, försvars- och energifrågor så kommer man att fortsätta att samarbeta för att få till överenskommelser mellan alliansen och regeringen.

– Och det är ju alldeles utmärkt för det är ju områden som har stora konsekvenser för de flesta av oss och som också kräver en långsiktighet som man inte kan riva upp vart fjärde år. Det tycker jag är alldeles utomordentligt bra, säger Anneli Hulthén.

 Göteborgsmoderaternas gruppledare Jonas Ransgård kommenterar också beskedet.

- Själva beskedet om extra val var oväntat i sig och den här vändningen att det ändå inte blir något är också oväntat så personligen är jag nog lite snopen, jag hade sett fram emot att vinna ett val. Men för Sverige är det bra att hitta ett regelverk som gör att man får en stabil styrning av landet och att ett parti med ganska litet väljarstöd som inte kan driva igenom sin egen politik inte heller får verktygen att förstöra andras.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".