Klättrade på tågvagn - avled av strömchock

En man i 20-årsåldern ska ha fattat eld efter att ha kommit nära en kontaktledning på en tågvagn på banvallen på Ringön i Göteborg. Vid 21-tiden uppgav Sahlgrenska universitetssjukhuset att mannen avlidit.

En ung man omkom på efter att ha kommit i kontakt med en strömförande ledning ovanpå en järnvägsvagn, vid Kville bangård i Göteborg.

På måndagskvällen meddelade Sahlgrenska universitetssjukhuset att mannen avlidit, skriver GT.

– Det är en man i 20-årsåldern som tagit sig upp på en vagn, och där kommit i kontakt med ledningen. Men exakt hur det gått till vet vi inte, säger Jenny Widén, presstalesperson vid polisen i Västra Götaland.

– Det är förenat med livsfara att befinna sig på taket på en tågvagn, säger Lars Larsson på räddningstjänsten.

Larmet kom vid 17-tiden på måndagen.

– Personen ska ha befunnit sig på taket när han fattade eld, och förmodligen har han kommit nära en farlig högspänningsledning. Han var kvar på järnvägsvagnen i en timme innan räddningstjänsten kunde ta ned honom, säger Lars Larsson.

Innan räddningsarbetet påbörjades var man tvungen att säkerställa att det var spänningslöst på platsen och bryta strömmen, vilket tog viss tid.

Trafikverket uppger att händelsen lett till ett tågstopp mellan Göteborgs central och Kode på Bohusbanan. I nuläget är det oklart när trafiken kan rulla som vanligt igen.

Vid 19-tiden kom dock tågtrafiken igång igen. Stoppet kan ge mindre förseningar på Bohusbanan även senare under kvällen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".